16.1 C
Karabük
18 Mayıs Cumartesi 2024

Benay'ın durumu ciddiyetini koruyor

30 Eylül’de Ankara Ulus Devlet Hastanesi’nde Skolyoz ameliyatı olan Benay’ın sağlık durumunda bir değişiklik olmadığı ve ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Ameliyattan 62 gün sonra sadece gözlerini açan fakat hayati fonsiyonlarında başka değişiklik olmayan Benay’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Benay’a en çok desteği Skolyoz Forum Grubu veriyor.
Skolyoz Forum Grubu Sosyal Medyada paylaşımlarıyla Benay’ın sağlık durumu hakkında verdiği bilgiler ile birlikte aileye yardım ve destek konusunda çağrıda bulunuyor.

Skolyoz Forum Grubunda bugün yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;
Geçtiğimiz günlerde sizlere skolyoz ameliyatı sonrası yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Benay’ın durumunu paylaştık.
30 Eylül Ankara Dışkapı hastanesinde 50 derecelik omurga eğriliği nedeni ile ameliyat olan Benay, ameliyat sonrasında oluşan akçiğer ödemi nedeni ile komada.

Benay’ın tedavisi Ankara Ulus Devlet Hastanesi palyatif serviste devam ediyor. Bilinci yerinde değil, komada ve özel makinelere bağlı olarak hayata tutunuyor.

Palyatif servisler durumu ağır olan, kısmen hayattan ümit kesilmiş hastaların yattığı servisler. Kızının aylardır uyanmasını bekleyen bir ailenin günün 24 saatini böyle bir ortamda geçirdiğini düşünürseniz ailenin psikolojisini anlamanız daha iyi mümkün olacaktır.

Öncelikle şunu belirtmek zorundayız ki hiçbir doktor hastasının böyle bir şey yaşamasını istemez, çok nadir de olsa bu tarz sorunlar yaşanmaktadır ve her ameliyat bir miktar belirsizlik ve risk taşır. Hasta güvenliği hep ön plandadır. Benay’ı ilk ameliyat eden doktor ve sonrasında tedavisini üstlenen diğer doktorlarla da iletişim içindeyiz.

Bu aşamada hiçbirşeyi geri döndüremeyeceğimiz gibi olası koşullar hakkında tahminler yürütmek aileye daha çok zarar verecektir. Skolyoz Forum olarak kalıcı çözümler üretmek ve ailenin yükünü hafifletmeyi hedefliyoruz bu anlamda öncelikli olarak;
– Ankara’da kalacak yeri olmadığı için hastanede yaşayan ailenin Karabük’e sevk edilmesi ve 2 aydır komşuda kalan lise çağındaki diğer kardeşin de hayata devam edebilmesi için sevkini talep ettik.

– Sağlık kurulu raporu çıkarılması ve yerel yönetimlerden evde bakım ücreti ve yardımın sağlanması için girişimlerde bulunduk.
Bu süreçte bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz.

 

 

1631

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler